-2° Az bulutlu

BATI İÇİN İNSANLIK SADECE KOBAY MI?

YAZARLAR - Mayıs 19, 2020 22:04 A A

BATI İÇİN İNSANLIK SADECE KOBAY MI?
Korona Virüsü dünyada can almaya devam ederken bunun insanlığın başına Allah’ın bir tekdiri olarak düşünenler gün geçtikçe artıyor. Peki, bu görüşler sizce ne kadar doğru? Bu iddianın temel dayanağı var mı?
Geçtiğimiz hafta Fransa’da iki doktor ne demişti: Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nden Jean Paul Mira, “Provoke etmek adına soruyorum, acaba bu çalışma maske olmayan, tedavi olmayan, yoğun bakım ünitesi bulunmayan Afrika’da denenebilir mi? Daha önce de mesela AIDS hastalığı tedavi çalışmaları için hayat kadınları üzerinde denemeler yapılmıştı.” Dediğinde onun karşısındaki; Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü (Inserm) Direktörü Locht, “Evet, siz haklısınız, aynı zamanda biz de bu çalışmayı Afrika’da yapmayı düşünüyoruz. Bu ve bunun gibi çalışmaları ciddi bir şekilde Afrika’da yapmayı düşünüyoruz.”
1998 yılında Fransa Eski Cumhurbaşkanı François Mitterand Le Figaro gazetesine verdiği demeçte: 1994 te başlayan ve yıllarca süren Hutu ve Tusi’leri Belçika’yla birbirine düşürdükleri ve sonucunda bir milyon iki yüzbin insanın ölümüne neden olan Ruanda katliamları için ne demişti. “O ülkelerde bir soykırım yaşanması o kadar da önemli bir şey değil” diyerek o kadar insanın ölmesinin normal karşılanması gerektiğini söylemişti. Zira onlar dünyanın en centilmen insanıydı ve onlar için insan canının kıymeti sadece onlardan olmasıyla bağlantılıydı.
1990 da başlayan Körfez Savaşında Batılı güçlerin Irak topraklarında kullandığı silahlar yeni nesil savaş gereçlerinin yeni nesil savaşlarda denenmesi olarak lanse edilmişti. Irak’a kimin hangi silahları sattığını hatırlamakta fayda var sanırım:
Fransa: Nükleer teknoloji, havadan havaya atılan füzeler, su üstü gemilerine karşı kullanılan torpidolar, tanksavar güdümlü mermiler, uçaksavar füzeleri, savaş uçakları, zırhlı muharebe araçları.
Rusya: Füzeler, füze rampaları, savaş uçakları, kara hedeflerine taarruz uçakları, zırhlı personel taşıyıcılar, ana muharebe tankları.
İtalya: Biyolojik ve kimyasal harp teknolojisi, su üstü gemilere karşı kullanılan torpidolar, gemiden gemiye atılan füzeler.
ABD: Biyolojik ve NBC harp teknolojisi.
İngiltere ve Belçika: Yer altı karargahları. Uçaklar, tanklar ve personel için yeraltı koruma sığınaklarının inşaası.
Batı Almanya: Nükleer teknoloji, biyolojik ve kimyasal harp teknolojisi.
‘Önce bir ülkeye nasıl silah satılacağını test eden batı sonra da bu ülkeye karşı son teknolji silahların nasıl üstün geldiğini öğrenmek için savaşa girdi’ dersek acaba yanlış bir teşhis mi koymuş oluruz.
Tabi ki tüm bunların öncesinde Vitetnam’a yerleşmek için, bir ulusu ayırıp ikiye bölen ve bunları bir birine düşürünce farklı bölgelerden o topraklara giriş yapan batıyı unutmamak gerek.
İkinci Dünya Savaşında; ‘Barış götürmek için atom bombası’ kullanan ve bugün bile insanların sakat doğmasına sebep olan Batı dünyası Atom Bombasının yaptırım gücünü yine insanları kullanarak öğrenmiş oldu.
Evet, Sanayi Devrimlerinden bu yana olan Batu Tarihini ele alıp bu örnekleri çoğaltabiliriz. İşte ondan sonra aklımıza şu sorular gelebilir:
Acaba Batı insanlığı, özellikle de kendinden olmayanı Kobay olarak mı görüyor? Bu bakış açısı hiç değişmez mi?
Fatih KAPLAN

YAZARLAR - 22:04 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.

HABER LİSTESİ

  • 01
    Halil İbrahim Sezer: Bir Öğretmen Bir Hayat
    24 Kasım Öğretmenler Günü: Bir Öğretmen, Bir Hayat Bir öğretmenin dokunuşu, bir çocuğun hayatını değiştirebilir. İşte bu gerçek, Tokat’ın küçük bir köyünde yaşanan ilham verici bir hikâyeyle bir kez daha kanıtlanmıştı. 1990’ların başıydı. Genç ve idealist bir öğretmen olan Ali Bey, köy okuluna atanmıştı. Göreve başladığı ilk gün, karşıladığı çocukların gözlerindeki umut onu heyecanlandırmıştı. Ancak […]
  • 02
    Erbaa’da Ergin Hoca’dan Toprak Sanayicilerine Çözüm Önerileri
    Erbaa’da yıllardır faaliyetlerini sürdüren ilçe ve bölge ekonomisine katkıları olan Toprak Sanayicilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak başkanlığından düzenlenen toplanıtıda; G.O.P Üni. Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç Dr. Ergin Temel’de bir sunum yaparak toprak sanayicilerinin birleşme, maliyet düşürme gibi temel sorunlarına dair çözüm önerilerinde bulundu. Kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye […]
  • 03
    Erbaa Kaymakamı Şehrin Yeni Stadını İnceledi
    Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Erbaa İlçe Stadyumunu inceledi ve gereken eksiklerin giderilmesi için talimat verdi. Erbaa Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada: “Sayın Kaymakamımız İsmail Altan DEMİRAYAK yapımı yeni tamamlanan ilçe stadyumunun son durumu hakkında incelemelerde bulundu. Erbaa Gençlik Spor Müdürü Raif ÜNAL yapılan ziyarete katıldı. ATATÜRK VE ERDOĞAN’IN RESİMLERİ […]
  • 04
    Fatih Kaplan: Turhal Belediye Başkanı Boş İşler Bakanı Olsun!
    TURHAL BELEDİYE BAŞKANI BOŞ İŞLER BAKANI OLSUN! Chp’li Turhal Belediye Başkanı M. Erdem Ural’ın bu resminini Turhal’dan takipçilerimizden biri attı ve bizde resmin içeriğini inceledik. Sayın başkan, trafik kazalarının çok olduğu bir yola led tabela yaptırmış… Koskocada bir açıklama eklemiş; Şöyle oldu böyle oldu, falanca yere gittik filanca talebi ilettik falan filan. Sayın başkan, siz […]
  • 05
    Başkan Yazıcıoğlu Sosyal Medya’da Birinci Oldu
    BAŞKAN MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU’NDAN TÜRKİYE 1’İNCİLİĞİ Tokat Belediyesi, sosyal medya platformlarında gerçekleştirdiği etkin ve başarılı çalışmalarla Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza attı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; takip, beğeni ve yorumlarla elde ettiği etkileşim oranları sayesinde İl Belediye Başkanları arasında Türkiye sıralamasında birinci seçildi. 01 -30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Sosyal Medya analizinde açık […]